Wednesday, 22 May 2013

Ucapan Terima Kasih Atau Luahan Hati??

assalamualaikum!!

malam ni que tak de banyak benda nak dicakapkan..just nak share sikit dengan korg semua..sepanjang que blaja kat KPM ni que dapat kenal ramai kawan..so......bila dah berkawan tentulah pelbagai ragam yg que dapat tengok..

sampai sem 2 ni que masih mengenali kawan kawan dengan lebih dalam..makan masa untuk cari yg betul betul sesuai dengan jiwa ini..lalala~ okay dah jauh menyimpang..hmm

que sebenarny nak ucapkan terima kasih banyak banyak kat Atir sb dy dah banyak tolong que sepanjang study kat Melaka..lpas lpas ni confirm akan mintak tolong lagi..huhu nasiblah :P okay!! sb ape que update semata mata nak ucapkan terima kasih?? sb dy org pertama yg bagi nasihat pada que and que ikut nasihat dy tu..haha tolong jangan kembang ye Atir!! 

sebelum ni ad je yg bagi nasihat..ramai pulak tu..and adviser tetap que adalah ibu!! tapi.....que ni bukan jenis dengar nasihat sangat..mana yg que rasa nak ikut tu que ikut..kalau tak, que bia je nasihat tu berlalu macam air..huhu tapi tak tahulah kenapa..bape hari lpas que ad share something dengan Atir..actually just nak share je cite tu sb rasa berat sangat nak simpan sensorg..so que pilih untuk share dengan Atir..I don't know why Atir, padahal before ni tak pernah pun share cite ngan dy..and nasib que baik sb dy layan je cite que tu..haha nampak sangat dy tengah borink kann?? ;D

okay lpas dah hbis cite dy pun mula bagi nasihat..and que ikut je nasihat dy tu..alah, benda mudah ikut jelah..banyak cakap pulak kann?? dah mintak nasihat dengar jelah kan?? tapi tak tahu macam mana, que boleh ikut nasihat dy tu..haha rasa macam baik je ikut nasihat org =,=' *erkk!!

tapi...setiap ape yg kita buat ad pro and cons..bila que ikut nasihat yg diberi, hari ni que dah nampak pro and cons dy..hmm takpe lah bersabar sajalah selagi boleh..agak agak dah tak boleh nak tanggung sendiri ngadu lagi kat Atir..sape suruh dy yg bagi nasihat?? k tak lawak =.=

in shaa Allah ad hikmah atas ape yg berlaku kan?? maybe harini que susah "org" tu buat tak reti je..mana tahu kot esok lusa hari dy pulakkan?? kita tak tahu ape akan jadi pada masa akan datang..hidup tak sentiasa berada di atas, satu hari nanti akan jatuh jugak..masa tu que tak rasa que akan gelak kan org tu, sb dy kawan baik que takkan que nak buat macam tu?? tambah lagi dy banyak tolong que slama ni..

may Allah bless us abundantly <3

Monday, 20 May 2013

What Happen To The Twins??!

assalamualaikum!!

huhu hari ni dengan rasminy bermulalah cuti sem que..heaven jugaklah sb tak yah bangun pagi, berebut bilik air dengan roomates, tggu bas, tggu semua org naik bas, pgi kolej, semualah yg berkaitan..huhu

tapi.......ad satu perkara yg mendebarkan..R.E.S.U.L.T!!!! huhu in shaa Allah dalam bulan depan dapat lah result untuk sem ni..pass ke, kena repeat ke, kena DTP ke..semua tu lpas dapat result nanti baru tahu..hmm hope que bukan antara nama yg kena repeat and DTP..tak nakk!! seksa woo duk lama lama kat melaka tu..jauh dengan ibu..heee :D

dah jauh menyimpang ni..okay back to topic!! What Happen To The Twins??! haaa kalau nak tahu..twins tu cousin que..but que tak pernah anggap dorg cousin pun sb que slalu cakap yg dorg ni adik adik que..huhu baik tak que?? *mohon muntah sekarang!! okay tak lawak..sambung balik cite kita tadi..twins ni rapat sangat dengan que..susah senang dengan dorg lah dari kecik..tak pernah pisah lama lama..means tak pernah lagi duduk brjauhan..tapi......skarang ni dorg dah pun hbis SPM and dah dapat offer dah pun..yg kakak maybe akan masuk kolej baitulmal kat KL yg adik pulak akan masuk Politeknik Ungku Omar (PUO) kat Ipoh..huhu macam mana lah lpas ni kan?? mesti dah jarang jumpa..sedihnya :'( huhu


ni lah adik adik que yg que cakap tadi..yg tudung pink tu kakak yg hijau tu pulak adik..shomelkan dorg dua ni?? and kalau korg nak tahu dorg berdua ni pakai spec tau..tapi adik jarang pakai..dy macam que, pakai spec time nak study je..huhu



haaaa yg gambar dua atas ni pulak time kitorg ad family dinner on new years night..huhu tak plan pun nak pakai baju Malaysia..tak tahu pulak lah kalau twins ni plan pulakkan?? :)

lpas ni dah jarang jumpa..tak tahulah macam mana pulak kan?? dari kecik bersama sampai sekarang..tup tup kena pisah..kalau ikutkan sebenarny twins ni apply KPMBM..tapi adik je yg dapat kakak tak dapat tapi.............adik tak dapat kat Bandar Melaka dy dapat kat Seri Iskandar, memang tak lah dy nak pgi..jauh terperosok dalam hutan kolej tu..haha tak nak kawan dengan monyet lah tuu!! :P

kakak pulak tak dapat then dy buat rayuan..nak masuk jugak sama dengan que..cuma buat sementara waktu ni dy masuk dulu kolej baitulmal..mama dy cakap prepare je dulu takut lpas ni tak dapat offer lagi dah..

may Allah SWT bless us abundantly <3

ADIOS!!

Friday, 17 May 2013

Syukur Alhamdulillah!! Thank you Allah!! I Love You Allah!!

assalamualaikum!!

hari ni que nak share sikit pasal hari rabu hari tu (8May2013)..haa nak tahu kenapa dengan hari tu??

hari tu lah ibu que accident..pagi tu ibu nak hnatar adik que pgi skolah as usual..tak tahulah kenapa hari tu tetibe ad sorg hamba Allah ni dah lambat nak pgi keja then dy pun terus klua dari simpang tu tanpa lihat kiri kanan and terus BAAAAMM!! (kalau dah tak tengok kiri kanan means tak berhenti lah kan kat simpang tu)

okay lpas pelanggaran tu keta ibu terus terbalik and melambung ke seberang jalan then melambung sekali lagi balik pada jalan yg sepatutnya ibu tuju..errr faham tak ape yg que cakap ni?? it means keta ibu melambung ke jalan bertentangan dan melambung buat kali kedua balik pada jalan yg sepatutnya..kalau tak faham jugak korg try lah sendiri erk?? k tak lawak..




pada masa kejadian

  
selepas ibu and adik klua dari keta..


selepas ibu klua..


ni pulak keadaan kereta yg langgar ibu




itu sajalah yg que nak share dengan korg semua..tapi sebelum tu..korg mesti tertanya kan macam mana keadaan ibu que??

haaaaaaaaaaaaa!! 


ni lah keadaan ibu!! tak de cedera sikit pun..syukur sangat sangat..adik que pulak...hmmmm....


Allah juga melindungi satu satuny adik lelaki que..syukur sangat sangat..

sebenarny que pun baru tahu pasal ibu accident ni..ibu tak nak bagitahu que awal awal sb que tengah final plus ibu pun tak de cedera ape ape ibu cakap..tapi que still rasa sedih sb ibu kerap bertanya "ape kakak nak buat kalau masa tu ibu dah tak de??" errrr mau meleleh air mata ni..tapi que tahan je..sb tak nak tunjuk pada ibu..tapi..........dalam hati que cakap kalau jadi ape ape pada ibu que akan call Atir and mintak dy hantar que balik Ipoh masa tu jugak..tak kiralah tengah malam ke ape ke..tu tekad que dalam hati kalau benda tak diingini jadi masa ibu accident tu..

sampai harini ibu masih brcerita pasal accident tu..supaya kitorg adik beradik saling membantu and tak bermasam muka..

seluruh BSN Perak, ahli kluarga sbelah ibu, ayah, seluruh penduduk kawasan perumahan dan seluruh warga St. Michael Institution Ipoh tahu mengenai kejadian tu..sb masa kejadian tu awal pagi and org ramai hantar anak memasing pgi skolah..

stakat ni jelah que kongsikan ape yg brlaku pada ibu que..hope ia jadi pengajaran buat semua

p/s : 1June 2013 jemput datang ke rumah que..ibu ad buat kenduri kesyukuran..boleh email farrahsheera@yahoo.com untuk dapatkan alamat rumah que ;)

ADIOS!!

Friday, 10 May 2013

Apa Sudah Jadi??!

assalamualaikum!!

sebelum que nak cite ape yg berkenaan dengan topic kat atas tu meh dengar lagu ni dulu ;D

video

tahu kenapa que letak lagu/video ni?? sb que minat sangaaaaatttttttttt lagu ni..huhu :D dulu que cukup tak suka kpop..tapi skarang ni tak de lah que minat sangat dengan kpop ni..ad certain lagu je yg que minat..and lagu Monster ni antara lagu yg que minat..

lagi satu, que suka sangat dengan lagu ni sb tak jemu bila dengar..que slalu dengar lagu ni ulang ulang, tak jemu pun..sb slalu ny que ni jenis cepat bosan dengan sesuatu benda tapi bila dengar lagu ni tak de pun rasa bosan..

selain tu, cite cite korea pun que tak berape minat walaupun que minat sangat dengan cite Boys Over Flower..tu cite korea yg first que layan dari mula sampai habis :) sbelum ni ad jugak que layan Jewel In The Palace tapi tak de lah pulak que layan macam cite BOF tu..heee :D skarang ni que dalam proses cari balik dua cite ni..huhu sampai kawan kawan rumah pun mintak episod cite cite ni yg que dah download..see?? pengaruh cerita korea dari que :D

so kesimpulannya apa sudah jadi pada que?? =,='

ADIOS!!

Thursday, 9 May 2013

Say No To Teman Pengganti!!

assalamualaikum!! :)

*fuhhh *fuhhhh (tiup habuk tiup sesawang yg ad) rasany dah lama que tak update ape ape kan?? semua ny berpunca selepas blog lama que kena hack..tapi..jangan risau que still akan menulis blog walaupun dah tak de rasa untuk aktif dalam dunia blog ni lagi dah..huhu :) 

hari ni que nak share sikit something dengan korg korg semua..seperti yg korg tahu que ni kan jenis banyak cakap dengan org yg kenal que but org yg tak kenal akan cakap que ni sombong..hmm que tak sombonglah sebenany cuma que ni pemalu..huhu *tangan kat bahu mata ke atas (ayat Mus) rindunya pada dy :'( lama tak sembang, tak share story, tak macam macam lagi lah yg sama waktu dengannya..

que rasa que dengan Mus skarang ni semakin renggang..maybe sb kitorg dah jarang contact sb memasing busy dengan klas, assignment, final, bla bla bla..atau que je yg rasa macam tu?? hmm tak tahulah..hope hanya que saja yg brfikir macam tu

nak tahu kenapa que ni sayang sangat pada Mus?? I mean sayang as a friend, a good friend..sb.....meh check list kat bawah ni kenapa que sayaaaaaaannnngggggg sangat pada si Mus tu ;)

  1. seorg kawan yg sangat SUPPORTIVE
  2. seorg kawan yg sangat MEMAHAMI
  3. seorg kawan yg sangat BAIK HATI
  4. seorg kawan yg sangat GILA GILA (satu kepala dengan que)
  5. seorg kawan yg sangat SUSAH UNTUK DICARI ( its means that there's no person/friend like him in this world)
  6. seorg kawan yg sangat.................................................................


macam macam lagilah sifat yg baik yg ad pada Mus yg tak que ceritakan pada org lain..he is very special to me..sometimes dy boleh bagi nasihat pada que macam yg ibu slalu buat..see?? that's why que cakap dy ni special pada que..and dy pernah cakap  "FRIEND TILL JANNAH"

plus..otak dy ni lebih kurang je dengan que..gila gila punya otak..haha kadang kadang kalau sembang dengan dy kalau ad benda yg que rasa tak suka terus jadi suka..nak tahu kenapa?? sb dy ni jenis yg bila org nak marah terus tak jadi marah..itulah Mus :)

so dah faham ape maksud tajuk post que tu?? :)

sampai sini saja que punya cherita..next time que akan share lagi ye?? :)

ADIOS!!